Home|Despre noi|Termeni de utilizare
Alege vacanta
UTILE

Bulgaria

 

Un cadru natural divers, o moştenire culturală importantă şi un litoral scăldat de soare
 
Natură şi cultură - în Bulgaria sunteţi invitaţi să exploraţi ambele aspecte ale ţării în profunzime. Cele mai variate tipuri de peisaje sunt protejate în mai multe parcuri naţionale. Există o mare diversitate de mănăstiri şi biserici importante, dintre care unele au fost incluse pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Litoralul Mării Negre oferă plaje lungi de nisip. Pe lângă obiectivele turistice publice, în Bulgaria există staţiuni balneare recunoscute şi peste 500 de izvoare minerale cu o istorie bogată în tradiţii. Schiorii se pot bucura de iernile înzăpezite din regiunile montane înalte, scăpând de aglomeraţia supărătoare din alte staţiuni de schi europene mai cunoscute. Gastronomia bulgară se bucură de o reputaţie internaţională.
 
INFO DE CĂLĂTORIE
Vamă
Pot fi introduse fără taxă articole de uz personal şi cantităţi limitate de ţigări, tutun şi băuturi alcoolice pentru consum propriu.
Obiectele de valoare trebuie declarate. Sumele în valute străine sau în leva mai mari de 10 000 euro trebuie declarate. Turiştii trebuie să prezinte chitanţe de schimb valutar la plecarea din ţară.
Monedă şi mijloace de plată
1 leva = 100 stotinki
Există bancomate. Cecurile de călătorie pot fi încasate la bănci. Cărţile de credit obişnuite sunt acceptate de hotelurile şi restaurantele mai mari, precum şi de companiile internaţionale de închiriere de maşini. Plata în numerar este totuşi cea mai răspândită modalitate de plată.
Transport
Există o reţea de drumuri complet dezvoltată. Pe lângă trenuri, autobuzele sunt cele mai importante mijloace de transport. Aeroporturi internaţionale există la Sofia, Plovdiv, Vama şi Burgas.
Pentru şoferi:
Este recomandat un permis de conducere internaţional şi este necesară o asigurare carte verde. Limita de viteză este de 50 km/h în localităţi, 90 km/h în afara localităţii şi de 120 km/h pe autostradă.
Limita de alcoolemie: 0,5.
Se percepe o taxă pentru folosirea autostrăzilor, în funcţie de distanţă, pe lângă taxa de acces unică.
Se circulă pe dreapta.
Perioada optimă de vizitare
Perioada optimă pentru a vizita litoralul Mării Negre este de la mijlocul lunii mai până în octombrie. Sezonul sporturilor de iarnă în Munţii Rila durează din ianuarie până în martie.
 
Numere de urgenţă
Poliţie 166
Salvare 150
Asistenţă rutieră 146
 
Informatii utile: wwww.bulgariatravel.org
 
 
Sursa: Marea Enciclopedie- Statele Lumii
 
 

Afiseaza oferte