Home|Despre noi|Termeni de utilizare
Alege vacanta
UTILE

Antalya

 Antalya - Capitala regiunii mediteraneene

 
Antalya este numita capitala turismului din Turcia. Numerosii turisti sunt atarasi de hotelurile tematice din  zona si centrul vechi rustic al orasului. Cele mai  importante locuri de interes turistic din oras sunt: Kaleici, centrul istoric al orasului; muzeul Antalya, unul dintre cele mai reprezentative muzee arheologice din lume; poarta Imparatului Hadrian. 
 Antalya este unul dintre marile orase ale Turciei situat la Marea Mediterana. In Antalya Muntii Taurului coboara direct inspre apele limpezi ale marii ce formeaza o neregulata linie de coasta. 
 Antalya beneficiaza de o clima mediteraneeana, calda si uscata vara, temperata si ploioasa iarna. Regiunea, scaldata de razele soarelui 300 de zile pe an, este un paradis al bailor de soare, al sporturilor acvatice si al innotului.
 
 Plaja Lara Beach se intinde pe 14 km in est, este o adevarata suburbie de hoteluri monolitice si apartamente de vacanta cu o gama intreaga de facilitati, in timp ce Konyaalti Beach cu pietricele rotunde si o lungime de 3 km inchide Antalya catre vest oferind o imagine catre munte care iti taie respiratia. Zona are doua dintre cele mai frumoase hoteluri, un parc acvatic si toate cele necesare unui tarm pentru distractii. In departare Bey Daglari National Park si Topcam Beach inzestreaza privirea cu imagini magnifice. 
 
Incantatoarea statiune Kemer este situata la 42 km sud-vest de Antalya. Simfonia culorilor va intampina cu albastrul stralucitor al Marii Mediterane, cu tonurile de verde ale padurii de pini si cu albul imaculat al caselor traditionale. Portul ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice. Forfota orasului este creata de agitatia din preajma magazinelor de suveniruri, de faleza din nordul portului cu cafenele si baruri cochete. Golful cu vegetatia bogata si plajele din jurul Kemerului reprezinta alte atractii, mai ales pentru iubitorii de yachting din intreaga lume.
 
Alanya este un oras modern situat la 100 Km est de Antalya, si se intinde cu eleganta de-a lungul a doua golfuri largi, cu un port frumos si un aer pasnic si este cu siguranta una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei. Orasul este locatia celei care a fost odata cea mai puternica si mai spectaculoasa fortareata de pe coasta Turciei, formata din 150 de bastioane.
 
Side, pana nu demult un oras al pescarilor, iti rezerva surpriza de a descoperi un tinut linistit unde vestigiile antice si constructiile moderne se imbina prieteneste. Side (rodie in limba anatoliana) isi pastreaza farmecul originar, infatisandu-se ca un muzeu in aer liber intr-o locatie spectaculoasa. Plajele sunt parca aliniate special pentru ca turistii sa se bucure in voie de soare si de mare, iar la apus soarele indeamna parca la vizitarea Templelor Gemene - al lui Apollo si al Atenei. 
 
Belek este o statiune situata intr-un cadru natural feeric, beneficiind de 300 de zile insorite pe an. Fiind o destinatie din ce in ce mai cautata pentru plajele sale nisipoase, hotelurile de lux si terenurile de golf, Belek are de oferit o atmosfera minunata pentru petrecerea unui concediu relaxant, cu bai de soare si inot.
 

Afiseaza oferte